keittiö järvinäköalalla

”Vihdoin saimme unelmiemme keittiön”

tarinat / keittiö järvinäköalalla

Keittiö järvinäköalalla, kiitos.

Oikea savonlinnalaisidylli on löytynyt, kun talon voi rakentaa Saimaan rannalle ja ikkunoista avautuu järvinäköala. Talon rouvan mukaan askareet sujuvat unelmakeittiössä jouhevasti, mutta välillä täytyy pysähtyä – maisema vangitsee keittiöhääräilyn lomassa aina uudestaan. Avokeittiön ikkunoista avautuu välkehtivä sininen Saimaa.

Talo rannalla oli ollut perheen unelmana jo kauan. Asukkaat halusivat kodin, joka on toiminnallinen ja jossa arki tuntuu leppoisalta. Kun rakennusprojekti alkoi, oli selvää, että tässä kodissa keittiöön panostetaan. Aikaisempaan, huomattavasti pienempään keittiöön verrattuna uusi keittiö tuntuu arjen ylellisyydeltä.

− Halusin vihdoin ison ja avaran keittiön. Kun lapset tulevat perheineen kylään, mahdumme kaikki kunnolla samaan tilaan. 80-luvun asunnossa oli aivan erilainen tunnelma, nyt sain vihdoin unelmieni keittiön, perheen äiti kertoo tyytyväisenä.

Asukkaat valitsivat Mitta-keittiöt unelmakeittiönsä toteuttajiksi aikaisempien, positiivisten kokemusten perusteella. Edellisessä kodissa Mitta-keittiöt päivitti 80-luvun keittiön nykyaikaan.

−Mitta-keittiöt oli meille helppo valinta, sillä olen ollut tyytyväinen palveluun jo aikaisemmin. Isoissa projekteissa hintavertailu on tärkeää. Keittiön hinta-laatu -suhde sekä rakennus- ja puualan asiantuntemus korostuivat valinnassamme ja painoivat vaakakupin roimasti Mitta-keittiöiden puoleen, asukkaat kertovat keittiösuunnittelijan valinnasta.

Uutta unelmakeittiötä suunniteltiin yhdessä rauhassa ja maltilla.

−Saimme Mitta-keittiöiltä kiireetöntä palvelua. Asioihimme todella paneuduttiin ja keittiösuunnitelmaa tehtiin hyvässä vuorokeskustelussa kanssamme. Meille annettiin aikaa ja meitä kuunneltiin, asukkaat kiittävät.

Ideapankki selkeyttää omia toiveita

Perheen äidillä oli vetovastuu keittiön suunnittelussa. Pitkän rakennusprojektin aikana oli aikaa kypsytellä ideoita ja miettiä, mitä unelmakeittiöltä todella halutaan.

−Keittiö on minulle tärkeä asia, se on minun valtakuntani. Lähdin jo aikaisessa vaiheessa tutustumaan aiheeseen ja keräämään ideoita sisustuslehdistä. Keittiössämme mahtuu pyörimään enemmänkin ihmisiä ilman törmäilyä ja tunkua. Kaikki mitä halusin ja mistä unelmoin, toteutui, rouva kertoo.

Ideapankin keräämisestä oli hyötyä. Matkan varrella kirkastui, että keittiöön halutaan tummanharmaat alakaapit ja valkoiset yläkaapit. Selkeää oli myös se, että välitilan on oltava lasia. Talon rouva piti kiinni näköalasta olohuoneen lisäksi myös keittiössä.

−Ikkuna keittiössä oli ehdoton – haluan katsella ulos samalla kun puuhastelen. Halusin modernin ja raikkaan keittiön, jotain tavanomaisesta poikkeavaa ja raikasta.

Napakka toimintaote

Yhteistyö Mitta-keittiöiden kanssa sujui asukkaiden mielestä hyvin joustavasti. Kaikki toimi hienosti ja napakka työote kerää kiitosta asiakkailta.

− Asiat hoituivat topakasti. Jos jotakin puuttui, asiat korjattiin rivakasti eikä meidän tarvinnut odottaa turhaan.

Talonväen mielestä parasta keittiössä on toimivuus – kaikki on äärellä, eikä tavaroiden perään tarvitse kurotella. Kaikille toiminnoille löytyy oma paikkansa.

− Keittiössämme on paljon laatikoita, ne ovat kerta kaikkiaan uskomattoman käteviä! Kaikki tavarat mahtuvat hienosti säilytystiloihin. Jälkeenpäin olemme tilanneet lisää laatikoita muihinkin kaapistoihin. Keittiö on hyvin toimiva, siellä on mukava työskennellä, perheen äiti kuvailee.

Uuden kodin keittiö on mieleinen, asukkaiden mukaan juuri oman oloinen ja -näköinen.

−Keittiöunelmamme todella toteutui. Paljon olen Mitta-keittiöitä suositellut, eritoten keittiöuudistuksista unelmoiville työtovereilleni. Mitta-keittiöt on joustava ja laadukas – hommat todella hoituvat!