kaupunkikodin keittiö

”Halusimme keittiön jossa vallitsee tyyni tunnelma”

tarinat / kaupunkikodin keittiö

Kaupunkikodin vähäeleinen keittiö

Seiniä kaatui ja huoneet muuttivat paikkojaan, kun lapsiperhe remontoi kaupunkikodin omaa tyyliä vastaavaksi. Asukkaat halusivat vähäeleisen ja laadukkaista materiaaleista rakennetun keittiön, joka antaa mahdollisuuden seurustella ruoanlaiton yhteydessä perheen ja vieraiden kanssa. Tässä keittiössä viihtyisyys, kätevyys ja esteettisyys on saatu samaan kompaktiin tilaan.

Keittiöunelmaa suunniteltaessa perheen vanhemmille oli selvää, että uuden keittiön halutaan sulautuvan osaksi olohuonetta. Suurin osa nelihenkisen perheen yhteisestä ajasta vierähti keittiössä.

− Päätimme tehdä keittiöremontin heti asunnon oston yhteydessä. Vaihdoimme huonejärjestystä koko asunnossa, ja vanhan pienen keittiön päätimme siirtää olohuoneen yhteyteen. Mitta-keittiöt oli meille tuttu firma entuudestaan ja luotimme heidän asiantuntijuuteensa, kertovat perheen vanhemmat keittiötoimittajan valinnasta.

Kodinkoneet piiloon katseilta

Asukkaat suunnittelivat pintamateriaaleja ja ottivat mittoja jo ennen remontin alkamista. Mitta-keittiöt teki keittiöön lopulliset piirustukset ja ehdotti toimivia ratkaisuja kaappien ja kodinkoneiden sijoitteluun. Mitta-keittiöiden kautta asukkaat saivat toivomansa ovet, pöytätason sekä kodinkoneet.

−Saimme Mitta-keittiöiden ammattilaisilta hyviä neuvoja tilan hyödyntämiseen ja apua uusien ratkaisujen etsimiseen – toiveissamme oli muun muassa piilotettu liesituuletin, asukkaat kertovat toiveistaan.

Keittiöön asennettiin keittotaso, johon on integroitu liesituuletin. Huomaamaton liesituuletin imaisee käryt suoraan ruoanlaiton yhteydessä ennen kuin ne edes kohoavat ilmaan. Yläkaapeista luovuttiin kokonaan, ja pöytätason yläpuolelle ripustettiin roikkuvat lamput. Toiselle seinustalle tehtiin korkea valkoinen kaapisto, johon saatiin integroitua piiloon kaikki keittiön kodinkoneet – jopa kaksi pakastinta on kätketty rakennelmaan. Laadukas, kiiltävä graniittikivitaso luo arvokasta ilmettä ja saarnipuunväriset kaapinovet matalalla seinustalla tuovat lämmintä sävyä keittiöön.

Keittiö olohuoneen jatkeena

Yhteistyö Mitta-keittiöiden kanssa sujui perheen mielestä luontevasti ja joustavasti.

− Jotkin ratkaisuistamme eivät olleet niitä helpoimpia toteuttaa. Soveltamista asennusvaiheessa vaativat tiskikoneen ja toisen pakastimen asentaminen korkean seinän keskikaappeihin lattiatason sijaan, perheen äiti kertoo.

Perheen mielestä luotettavuus, asiantuntijuus ja asiakaslähtöisyys ovat Mitta-keittiöiden vahvuuksia, ja suosittelevat lämpimästi yritystä myös muille keittiöuudistuksesta haaveileville.

− Vuosi keittiön valmistumisen jälkeen olemme edelleen täysin tyytyväisiä kaikkiin ratkaisuihin, joita keittiötä remontoidessa tehtiin. Keittiö toimii olohuoneen jatkeena ja samalla kun laitamme ruokaa, voimme viettää yhteistä aikaa perheen sekä ystävien kesken, asukkaat toteavat.