modernia luksusta

”Keittiömme kerää yhteen koko perheen”

tarinat / modernia luksusta

Modernia luksusta ja historian havinaa arvokiinteistössä

Suuren arvokiinteistön alkuperäinen keittiö koki mullistuksen, kun nelihenkinen lapsiperhe remontoi täysin 180-neliöisen, vuonna 1952 rakennetun kerrostaloasunnon Tampereen keskustassa. Laajan keittiöremontin sekä vanhojen alkuperäisten kiinteiden puukalusteiden entisöinnin toteutti Savonlinnan Mitta-keittiöiden puuseppä- ja suunnitteluammattilaiset.

Vuosikymmeniä ja useita perheitä palvellut, viisikymmentäluvulla rakennettu keittiö ei enää vastannut nykypäivän tarpeita ja sen täyspuisista kaapistoista ja palvelijan kutsukelloista luovuttiin. Oli aika palauttaa keittiöön hohdokkuus ja arvokkuus – modernisti ja ajan henkeen sopivasti.

Alkuperäisen keittiön kaapistot saivat uuden elämän Mitta-keittiöiden puuseppäosaamisen avulla. Kaapistot purettiin, kunnostettiin ja koottiin uudenlaiseksi yhdistelmäksi – vanhat keittiönkaapistot jatkavat nyt elämäänsä lastenhuoneen säilytysratkaisuna. Osaamista ja tarkkuutta vaati myös asunnon massiivisten, kiinteiden täysipuisten kalustojen entisöinti alkuperäiseen kuntoon.

Itse keittiö rakennettiin täysin uuteen kohtaan, asunnon paraatipaikalle.

Upea asunto vaatii arvoisensa keittiön 

−Ostimme ison asunnon, joka vaati täyden remontin ja huoneenjärjestyksen muutoksia. Päätökseemme keittiötoimittajasta vaikutti suuresti se, että olin kuullut Mitta-keittiöistä hyvää. Luottamus on tärkeää kaikissa asioissa, jotka liittyvät kotiin ja remontoimiseen, toteavat asukkaat.  

Mittavien remonttitarpeiden myötä keittiö oli mahdollista suunnitella aivan alusta saakka. Perheellä oli visio siitä, millainen värimaailma ja laatutaso keittiöltä vaaditaan.

−Tiesin mitä visuaalisesti halusin, mutta tarvitsimme ammatti-ihmisen apua teknisten ratkaisujen ja toteuttamisen suhteen, perheen äiti kertoo. 

Mitta-keittiöiden kanssa projekti lähti nopeasti liikkeelle

−Kaiken kertomani ja toiveideni perusteella Mitta-keittiöiden puuseppä suunnitteli ja ehdotti ratkaisut, jotka olisivat parhaimmat kotiimme. Minä kerroin visiostani josta unelmoin, toteutustapa aina valaistusta myöten tuli Mitta-keittiöiltä.

Vesivahinkoja ja puupölyä 

Kuten remonteissa on tapana, myös tässäkin kohteessa ilmeni haasteita matkan varrella.

−Remontin aikana asunnossamme sattui vesivahinko, joka asetti haasteita myös keittiöremontin toteuttamiselle. Mitta-keittiöt hoiti asian erinomaisesti ja muista remonttiongelmista huolimatta keittiömme valmistui aikataulussa, asukkaat kertovat. 

−Keittiöön olen todella tyytyväinen. Siinä on tarpeeksi säilytystilaa, se on avara, simppeli ja istuu asuntoon täydellisesti. Keittiö on korean ulkomuodon lisäksi todella toimiva. Kaikki on käden ulottuvilla, perheen äiti kertoo.

Pienistä, hyvin suunnitelluista ratkaisuista kertyy arjessa suuri hyöty. 

−Missään aikaisemmissa keittiöissämme ei ole ollut näin helppoa toimia! Kaikki tavarat löytyvät paikoilta, joissa niitä käytetään. Turhaa tavaroiden siirtelyä tai kuljettelua ei tarvitse enää juuri tehdä. Itseasiassa hyvin harvoin syömme enää ruokapöydän ääressä – viihdymme keittiössämme niin hyvin. Keittiömme kerää ihmisiä puoleensa, siihen on helppo jäädä. 

Perheen lapsetkin viihtyvät keittiössä keskellä tapahtumia. Keittiössä harjoitellaan päivittäin taitoluistelukuvioita, tehdään läksyjä, syödään ja askarrellaan sekä viihdytetään vieraita.

−Keittiöunelmamme toteutui. Nyt kun katson taaksepäin remonttia, on monia asioita jotka tekisin nyt erilailla, mutta keittiössä en muuttaisi mitään, perheen äiti toteaa. Voisin suositella Mitta-keittiöitä kaikille keittiöunelmoijille – ja niin olen tehnytkin!