rustiikkinen keittiö

”Keittiömme on kaunis!”

tarinat / rustiikkinen keittiö

Puutalo sai arvoisensa rustiikkisen keittiön

Remonttikohteena oli vanha talo, jonka keittiön kaapinovet oli kertaalleen maalattu nykyisten asukkaiden muuttaessa taloon. Keittiö oli palvellut heitä hyvin 10 vuotta, mutta nyt oli aika tehdä kokonaisvaltainen keittiöuudistus. Keittiöstä haluttiin ennen kaikkea laadukas, toimiva ja talon henkeen sopiva.

– Vanha keittiö oli kyllä toimiva, mutta päädyimme silti uudenlaiseen tilaratkaisuun. Entistä keittiötä kiersi kauttaaltaan kaapisto ja nykyisen saarekkeen tilalla oli pöytä. Tämä uusi ratkaisu on kyllä entiseen verrattuna vielä toimivampi!

Asiakkaiden vertailtua keittiötarjouksia he päätyivät valitsemaan Mitta-keittiöt, sillä laadukkailla tuotteilla oli varsin kilpailukykyinen hinta. Projekti lähti liikkeelle hyvin. Valmiisiin piirustuksiin tehtiin pientä hienosäätöä ja mitat tarkastettiin. Koska asiakkaiden näkemys halutusta tyylistä oli selkeä, eivät materiaalivalinnat tuottaneet ongelmia.

– Halusimme ehdottomasti panostaa materiaaleissa laatuun ja valitsimme rustiikkisen tyylin, sillä se soveltuu mielestämme parhaiten talomme henkeen.

– Keittiö suunniteltiin yhdessä Mitta-keittiöiden ammattilaisten kanssa. Osa meille ehdotetuista ratkaisuista meni läpi, osan tyrmäsimme – keittiökin on makuasia. Tarpeemme huomioitiin kuitenkin hyvin. Esimerkiksi apteekkihyllykön halusimme ehdottomasti. Keittiöön tuli myös riittävästi laatikoita ja  laskutilaa.

Puusepän kädenjälki viimeisteli keittiön

Yhteistyöhön ja aikataulujen pitävyyteen asiakkaat olivat erityisen tyytyväisiä. Myös Mitta-keittiöiden puuseppäammattilaista hyödynnettiin huolitellun lopputuloksen takaamiseksi.

– Materiaalit toimitettiin silloin kun pitikin, ja homma sujui. Lisäksi halusimme, että keittiötä kauttaaltaan kiertävät ylälistat hoisi rakentajan sijaan Mitta-keittiöiden puuseppä. Lasse tekikin hienoa jälkeä vaativassa, lukuisia kulmia ja asetteluja vaatineessa työssä.

Parasta uudessa keittiössä on asukkaiden mielestä sen kauneus ja toimivuus. Keittiötä ovat kehuneet myös talossa vierailleet tuttavat.

– Keittiöitä on monia erilaisia ja mahdollisuuksia vaikka millä mitalla, mutta tähän vanhaan taloon istuu mielestämme parhaiten keittiö, joka henkii vähän entisajan tunnelmaa.

– Lempikohtani keittiössä on vitriini, johon saan laittaa esiin lasiaarteitani, tuumaa pienistä yksityiskohdista pitävä talon rouva. Myös ylös sijoitettu viinipullojen säilytysratkaisu on todella toimiva – sitä ehdotettiin meille Mitta-keittiöiden toimesta.

Keittiön käytännöllisyys tekee arjesta luksusta

Keittiöunelmien toteuduttua tyytyväiset asiakkaat ovat valmiita suosittelemaan Mitta-keittiöitä varauksetta myös muille.

– Kaikille löytyy varmasti jotakin – ja jos ei heti löydy, tekee Mitta-keittiöt kaikkensa toteuttaakseen asiakkaan toivomat ratkaisut. Ja vaikka meidänkin keittiömme tuli jo valmiiksi, emme malttaneet lopettaa remontointia kokonaan. Seuraavaksi lisäämme syviin laatikoihin kätevät päällyslaatikot, jotka helpottavat astioiden järjestämistä. Meidän keittiössämme arki todellakin on sujuvaa!